Jednorázové ručníky ZZ

Papírové jednorázové ručníky, Zásobník

Jednorázové ručníky se staly v posledních dnech součástí každého našeho dne. Jsou hygieničtější než bavlněné utěrky a provozovny mají s jejich výměnou (doplňování) méně práce.

Jaký je ale rozdíl mezi jednorázovými ručníky ZZ z recyklovaného papíru a celulózy?

Nejčastěji se setkáváme na veřejných toaletách a v restauracích z jednorázovými ručníky z recyklovaného papíru v zelené, nebo šedé barvě. Zde se velkoobchodní cena za karton 5000ks pohybuje od 175 do 250Kč bez DPH.

Je ale tato nízká cena opravdu výhodná? Zde je na každém provozovateli, aby zhodnotil, zdali nejlevnější jednorázové ručníky opravdu přináší úsporu nákladů.

jednorázový papírový ručník, nebo bavlněný? Výhody a nevýhody.
jednorázové ručníky ručníky

Často se tyto jednorázové ručníky zachytávají, trhají na koncích a zákazníci pak jedních uchopením vytáhnou hrst těchto jednorázových papírových ručníků z recyklovaného papíru.

U jednorázových ručníků z celulózy, např. typu Lucart, dochází k vytažení přesně jednoho jednorázového ručníku a pro komfortní utření dosuch postačí dva kusy těcht ručníků. Většinou jsou jednorázové ručníky z celulózy tří až čtyřvrstvé.

jednorázové papírové ručníky z celulózy
jednorázové ručníky

Dlouhá vlákca celulózy, která vznikají při recyklaci kartonových obalů, při styku s vodou zpevní a ručníky se tak netrhají, ale naopak sílí na své pevnosti.

U běžných nejlevnějších jednorázových ručníků naopak dochází k rozmočení a trhání papírových ručníků.

Pokud si lámete hlavu, jaký správný typ zásobníku na papírové utěrky zvolit, najdete informace v našem příštím článku.

nejlevnější papírové jednorázové ručníky skladem
levné jednorázové papírové ručníky