Zásobník na tekuté mýdlo. Jaký typ a velikost zvolit?

Tekuté mýdlo, Zásobník

Jaký typ zásobníku zvolit? A co když bude tekuté mýdlo dávkovačem prokapávat? Reklamovat zásobník, nebo tekuté mýdlo?

Největší černou můrou u provozovatelů restaurací, veřejných toalet, ale i zřizovatelů (uklízeček a údržbářů), je pohled na nevzhledné umyvadlo upatlané od prokapávajícího zásobníku na tekuté mýdlo.

Jak zabezpečit, aby zásobníky neprokapávaly

Zásobníky na tekuté mýdlo musí sloužit několik let. Rozhodně je nepořizujeme na jednu sezónu. Většina tekutých mýdel ale z dávkovačů prokapává a způsobuje nevzhledné mapy na bílém povrchu umyvadla od vysychajícího tekutého mýdla, které obsahuje velké množství soli.

Už samotná sůl může právě způsobit brzké poškození těsnících, převážně pryžových dílů zásobníku.

antibakteriální tekuté mýdlo

Nejjednoduší variantou je pořizovat tekuté mýdlo bílé s perletí, nebo zcela bez perleti i barviva, čiré. Prokapávající kapky a zbytky mýdel po návštěvnících, kteří po sobě umyvadlo neopláchnou, tak nezpůsobuje nevzhledné skvrny a umyvadlo bývá na pohled čisté. Vyvarujme se tedy tekutým mýdlům modrým, typu vůní oceán a pod. Obsahují v sobě barvivo brilantní modř, která je na bílé keramice vidět už při malém množství.

Další z možností je pořízení zásobníků tekutých mýdel opravitelných. Zejména prodejci italských zásobníků nabízení i samostatné náhradní díly ke svým dávkovačům.

Jaký materiál zásobníků zvolit?

Zásobníky můžete pořídit z tvrzeného plastu, nebo i s ABS hranami, které jsou vhodné např. do budov škol. Zásobníky nejsou tak náchylné k poškození prasknutím. Nebo je zde řešení pořízení nerezového zásobníku.

dávkovač na tekuté mýdlo
zásobník na mýdlo

Do zásobníku na tekuté mýdlo můžete naplnit běžná i antibakteriální tekutá mýdla. Mezi nejznámější na našem trhu a s největší nabídkou zřejmě výrobky Sanytol.

Jakou můžu zvolit velikost zásobníku?

Nejmenší zásobníky na tekuté mýdlo pořídíte již od objemu 0,17 l. S touto velikostí se jedná o dávkovače např. do sprchových koutů pro plnění sprchovým gelem, nebo pro místa, kde je minimální spotřeba. I v dávkovači je potřeba pamatovat na datum expirace tekutého mýdla, které je většinou od 24 do 36 měsíců ode dne výroby.

Větší zásobníky pořídíte již v objemu 350ml, kde již postačí do prostor toalet v základních školách, toaletách v restauracích apod.

Větší zásobníky jsou již o objemech od 800ml, kde je denně velký počet osob a dochází tak k velké denní spotřebě.

tekuté mýdlo
tekuté mýdlo náhradní náplň